Неделя, Ноември 23, 2014


ИНФОРМАЦИЯ

относно обявените конкурси за заемане на АД "Доцент" и АД "Професор" в МУ-Пловдив, обявени в ДВ бр.87 от 21.10.2014 г.

Конкурсите са обявени на 21.10.2014 г. при тогава действащата правна уредба на регламентите за заемане на АД "Доцент" и АД "Професор" и ще бъдат проведени по реда, уреден в Правилника на МУ-Пловдив, утвърден на 13.02.2013 г.

Научен отдел

ИНФОРМАЦИЯ

 

относно обявените конкурси за заемане на АД "Доцент" и АД "Професор" в МУ-Пловдив, обявени в ДВ бр.87 от 21.10.2014 г.

 

 

Конкурсите са обявени на 21.10.2014 г. при тогава действащата правна уредба на регламентите за заемане на АД "Доцент" и АД "Професор" и ще бъдат проведени по реда, уреден в Правилника на МУ-Пловдив, утвърден на 13.02.2013 г.

 

Научен отдел

Уважаеми представители на Академичния състав,

Информираме Ви, че на сайта на Фонд Научни изследвания (www.fni.bg) са обявени резултатите от оценяването на проектите, подадени в рамките на Конкурсна сесия 2014 (Конкурс за финансиране на научни изследвания в приоритетни области 2014).

Авторите на научни проекти или партньори в проектни колективи могат да се информират за резултатите от оценяването.

Проф. д-р М. Мурджева, дм, мзм
Зам. Ректор по МСПД

 

 

Уважаеми представители на Академичния състав,

Уважаеми преподаватели, докторанти, студенти, специализанти, учени и изследователи

Европейският ден на антибиотиците се чества на 18 ноември.

Това е ден, в който си припомняме значението на откриването на антибиотиците за лечението на инфекциозните заболявания и който ни кара да не забравяме необходимостта от правилното им приложение с разумния избор, точните  дози и продължителност на лечение.  

Тази година темата на 18 ноември е самолечението с антибиотици, свързано с отговорната употреба на антимикробните средства,  нуждата от предписване на антибиотици само от лекари и предотвратяване развитието на бактериална резистентност.  

Повече материали по проблема са на разположение на сайта http://ecdc.europa.eu/bg/eaad

Проф Д-р М. Мурджева, дм, мзм
Зам. Ректор по МСПД

 

Номинации в VIII-то поредно издание на Националния приз „Студент на годината"

 

baner sg1 300x250

 

УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ,
С настоящото писмо бихме искали да Ви информираме, че НПСС откри процедурата за номинации в VIII-то поредно издание на Националния приз „Студент на годината". Събитието ще бъде под патронажа на Министъра на образованието и науката, а студентите, желаещи да участват, могат да подават своите документи до 23 Ноември 2014 година, а призьорите ще бъдат отличени на официална церемония в София през месец Декември.

Обръщаме се към Вас с молба да информирате студентите си, които имат постижения в сферата, в която се обучават и образоват. Вярваме, че техните постижения се дължат именно на Вашите усилия в тази насока и ние желаем да ги покажем на обществеността. Ще се радваме да ни съдействате в мисията ни, която за осми път провеждаме. Постиженията на Вашите студенти са постижения и на самите Вас!

Краен срок за подаване на документите 23 Ноември 2014 година
Националният приз „Студент на годината" се учредява в началото на 2006 година по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в Република България и традиционно се провежда под патронажа на Министъра на образованието и науката.
Конкурсът има мисията да популяризира постиженията на българските студенти пред българската общественост, удостоявайки студенти от всички области на висшето образование.

Facebook страница на събитието

Студентите трябва да докажат своите постижения, представяйки документи за постигнатите резултати в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

В конкурса може да участва всеки студент, който е завършил успешно първи курс и има съответните постижения в областта, в която се обучава.
Жури, състав от водещи експерти от всички области на образованието, ще определи общо десет награди в първа сфера на конкурса, в съответните области на образование, награда за най-добър чуждестранен студент в България и Студент на годината 2014.

- Студент на годината в Република България за 2014 г.
Журито ще определи победителя "Студент на годината" в Република България за 2014 г. сред десетте най-добри претендента от първа сфера на класификатора.
След избора на "Студент на годината", следващият по постижения заема неговото място в съответното направление.

- Чуждестранен студент на годината в Република България за 2014г.
Журито ще определи победителя "Чуждестранен студент на годината" в Република България за 2014 г. след класиране на всички постъпили кандидатури. Наградата се присъжда за високи постижения в областта на научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на студента.

- Награда за принос в развитието на националните студентски политики, изграждащи имиджа на НПСС. Изпълнителният съвет на Националното представителство на студентските съвети в Република България ще определи наградените в съответната сфера.

Научи повече на www.studentnagodinata.eu

Брошура     формуляр за кандидатстване    плакат

 

logo doc
 

ПОКАНА


ЗАКЛЮЧИТЕЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ПУБЛИЧНОСТ И МЕДИЙНА РАЗГЛАСА ЗА НАЦИОНАЛНИ И РЕГИОНАЛНИ МЕДИИ

В изпълнение на проект
„Докторантско Обучение в МУ-Пловдив за Компетентност, Творчество, Оригиналност, Реализация и Академизъм в Науката и Технологиите (ДОКТОРАНТ)”,  договор №BG051PO001-3.3.06-0011

и съгласно

Дейността  свързана с осигуряване на  публичност и разпространение постиженията на проекта

Екипът за управление има удоволствието да покани всички докторанти, научни ръководители, представители на медии и всички останали заинтересовани страни на

Заключителна конференция за медийна разгласа,

която ще се състои на

 24 ноември 2014г. от 13:30ч.

 в заседателната зала в сградата на Ректората на Медицински университет-Пловдив, бул. В. Априлов 15А

Регистрация на присъстващите ще се извърши на място.

 

 

 

Проф. д-р Виктория Сарафян, дмн
Зам. Ректор по НИД

Уважаеми представители на Академичния състав,
Уважаеми студенти,

Отдел „Международно сътрудничество” Ви информира, че Университета в Нагасаки, Япония обявява прием на кандидатури по Програма за обмен на студенти за пролетта на 2015 г.

За повече подробности, моля посетете:
http://www.nagasaki-u.ac.jp/ryugaku/e/pis/syurui_4.html

Срокът за подаване на кандидатурите е 20 ноември 2014 г.
По препоръка на Университета в Нагасаки сканирани копия на кандидатурите трябва да им бъдат изпратени 3 дни предварително, за да бъдат проверени и коригирани преди подаването им.

Проф. д-р М. Мурджева, дм, мзм
Зам. Ректор по МСПД

Уважаеми преподаватели,

Уважаеми докторанти и млади учени,

Германската служба за академичен обмен DAAD предоставя стипендии за български студенти, докторанти, млади учени и групи студенти за обучение или научен престой във Федерална република Германия за предстоящата академична 2015/2016 г.

Подробна информация, включваща списък със стипендиите, условия, срокове и необходими документи за кандидатстване, може да бъде намерена на интернет страницата на Международна фондация “Св.Св. Кирил и Методий” http://www.cmfnd.org. Подборът на стипендиантите ще се извършва под ръководството на Посолството в сътрудничество с фондация „Св. Св. Кирил и Методий“ и с участието на независими експерти от България и Германия.

Срок за подаване - 1-15.11.2014

Стипендиите ще бъдат връчени на официална церемония в сградата на Посолството през месец май 2015 г.

Проф. д-р М. Мурджева, дм, мзм
Зам. Ректор по МСПД

 научна конференция – Кръгла маса на тема: „Плагиатството в науката“

 

Уважаеми колежки и колеги,

На 12  ноември (сряда) 2014 г. от 10:00 часа ще се проведе еднодневна научна конференция – Кръгла маса на тема: „Плагиатството в науката“.

Място на провеждане: Новата конферентна зала (Огледалната зала) на СУ „Св. Кл. Охридски“ – входът й е откъм двора срещу гърба на Университетската библиотека.

Организатор и за контакти: Комисия по етика към СУБ (e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.).     

програма

 

От Комисията по етика към СУБ

Стартира пробен достъп до две колекции от електронни книги на EBSCO

До 20.12.2014 г. университетската общност на МУ-Пловдив има безплатен достъп до електронни книги от следните колекции:

eBook Academic Collection - включва над 132 000 заглавия на книги в различни области на знанието, сред които и медицина. Електронните книги са на водещи университетски издатели, като Oxford University Press, Cambridge University Press, University of California Press, Harvard University Press, Elsevier, Taylor & Francis, Sage Publications, John Wiley & Sons etc.

eBook Business Collection - предлага над 12 000 заглавия по различни бизнес теми, като: маркетинг, финанси, управление на кариерата, личностно развитие. Освен заглавия от академични издателства са включени и такива на бизнес сдружения.

Повече информация относно ползването им можете да получите в Библиотечно-информационния център.

Уважаеми представители на Академичния състав,

Информираме Ви, че Швейцарската програма SCOPES предвижда 16 милиона швейцарски франка за насърчаване на сътрудничеството между изследователи от Швейцария и страните от ЦИЕ за периода 2013-2016 г.

Програмата SCOPES (Scientific co-operation between Eastern Europe and Switzerland) е програма на Швейцарския национален фонд за насърчаване на научните изследвания – SNFS и Швейцарската агенция за сътрудничество и развитие – SDC и е предназначена да насърчава сътрудничеството между изследователски групи и институции от Швейцария и страните от Централна и Източна Европа. Сегашната програмна фаза 2013-2016 е с бюджет 16 милиона швейцарски франка, предназначени за проекти в пет области:

•Институционални партньорства. Те са насочени към развитието и модернизацията на някои институционални аспекти на научните изследвания и образованието в Източна Европа и страните от Общността на независимите държави и не се фокусира директно върху изследователски проекти. Заявленията за кандидатстване могат да бъдат подавани до SNSF най-късно до 15 ноември 2014 г.

•Съвместни изследователски проекти. Те позволяват на учени от страните-партньори от Източна Европа да си сътрудничат с техните швейцарски колеги в иновативни проекти по конкретни проблеми във всички области на фундаменталните научни изследвания. В тази област схемата за кандидатстване още не е достъпна.

•Подготвителни грантове. Субсидиите за подготовка улесняват предложенията за развитие в рамките на предишните две направления. За тази цел се отпускат грантове на изследователи от страните-партньори и Швейцария, за да се покрият разходите за осъществяване на първото заседание за подготовка за разработването на проектите. Заявленията могат да бъдат подавани до края на месец октомври 2014 г.

•Конферентни грантове. Те осигуряват финансирането на пътните разходи и настаняването на изследователите от държавите-партньори в Източна Европа, участващи в международни научни конференции, които се провеждат в Швейцария. Този инструмент е независим от Съвместните изследователски проекти и Институционалните партньорства. Заявленията се подават до края на 2016 г.

•Грантове за последващ мониторинг на изпълнени вече Съвместни научни проекти или Институционални партньорства. Заявленията могат да бъдат подавани до 31.12.2016 г.

В програмата могат да участват учени от Източна Европа (включително България), които работят в институции, които развиват научна дейност с некомерсиална цел. Българските организации могат да участват във всички направления, при условие, че се включат в консорциум с швейцарска организация и поне още една от друга държава от Източна Европа. Държавите, които са членки на Европейския съюз, могат също така да влизат в ролята на посредник между швейцарските партньори и останалите държави, имащи право да участват в програмата.

Повече информация можете да намерите на официалната страница на програмата: http://www.snf.ch/en/funding/programmes/scopes/Pages/default.aspx.

Зам. Ректор по МСПД
Проф. д-р М. Мурджева, дм, мзм

 

Страница 1 от 29

Запиши се

Моля въведете Вашите данни

Свържете се с нас

Бул. Васил Априлов 15-А
гр. Пловдив
4002
България
Вижте ни в картата
До горе